Historia

 
Suurmestari John Pellegrini perusti 1989 Combat Hapkido-tyylin vastaamaan kaikkien niiden itsepuolustuslajien harrastajien tarpeisiin, jotka etsivät dynaamista ja käytännössä toimivaa itsepuolustusjärjestelmää. Yli 40 vuoden taistelulajien opiskelun ja tutkimustyön, (Euroopassa, USA ja Aasiassa) ansiosta hänet tunnetaan yhtenä tämän päivän parhaista asiantuntijoista ja johtavana auktoriteettinä itsepuolustuksessa. Hänen ensiluokkaiset opetustaitonsa ja teknisen tietonsa ovat tuoneet hänelle maailmanlaajuisen maineen.
 
Combat Hapkidon perustamisen ja ICHF:n puheenjohtajana toimimisen lisäksi Suurmestari Pellegrini on perustanut myös seuraavat taistelulajielimet: - The Independent Tae Kwon Do Assosiation (ITA) - The International Police Defensive Tactics Institute - The World Martial Arts alliance - The Defense America
 
Suurmestari Pellegrini aloitti kamppailulajien harrastamisen judosta 11-vuotiaana Italiassa. Myöhemmin hän opiskeli Kung Fua ja jonkin verran jujutsua. Muutettuaan Yhdysvaltoihin hän sai Shotokan karatessa 1.danin mustan vyön Kaliforniassa vuonna 1971. Sen jälkeen hän muutti New Yorkiin ja siirtyi Taekwondoon, minkä jälkeen hän onkin pysytellyt korealaisten kamppailulajien parissa.
 
Suurmestari Pellegrini pitää suuressa arvossa opettajaansa suurmestari In-Sun Seoa. Yli 40 vuoden ajan suurmestari Pellegrini on opiskellut ja tutkinut kamppailulajikoulutusta eri näkökulmista. Vuosien kehittelyn ja opiskelun jälkeen ollessaan vieläkin aktiivinen ja kunnioitettu Taekwondon taitaja hän päätti, että Hapkido olisi hänen lajivalintansa. Hänestä se tuntui olevan monipuolisin itsepuolustuksen muoto. Hapkidosta tuli perusta, jota suurmestari Pellegrini sitten muunteli useilla alueilla muodostaen siitä "itsensä näköisen" Hapkidon.
 
Ystävien ja kamppailulajiharrastajaystävien yhä lisääntyvien pyyntöjen myötä suurmestari Pellegrini perusti the International Combat Hapkido Federation (ICHF) -järjestön vuonna 1992. ICHF:n pääasiallisena tehtävänä on vahvistaa ja standardoida Combat Hapkidon opetussuunnitelma. ICHF:n synnystä lähtien se on saanut kokea valtavan kasvun Yhdysvalloissa ja 16 muussa maassa ja nyt sadoissa kouluissa opetetaan Combat Hapkidon itsepuolustusmetodia.
 
Maaliskuun 27. päivänä 1999 tehtiin historiaa Boca Ratonissa Floridassa. Tuolloin suurmestari In Sun Seo julisti Combat Hapkidon virallisesti hyväksytyksi Hapkidon lajiksi ja omaksi koulukunnakseen (Kwan). Tämä ainutlaatuinen kunnia teki Combat Hapkidosta ensimmäisen ei-korealaisen Hapkidon koulukunnan, jonka myös the Korean Kido Hae -liitto hyväksyi viralliseksi koulukunnaksi.
 
Nykyään organisaatiossa on yli 250 koulua/seuraa 16 maassa. Mestari Ari Laine, joka jo aikaisemmin oli kokenut ja kunnioitettu taistelutaitojenopettaja, liittyi ICHF:ään 1998 ja hänestä tuli pioneeri, joka esitteli ja vakiinnutti järjestelmän suomeen. Hän on nyt alueellinen johtaja ja ICHF:n varapresidentti. Mestari Ari Laineen panostus, pätevyys ja ammattimaisuus ovat olleet elintärkeitä Combat Hapkidon kasvulle Suomessa ja Suomi onkin yksi Euroopan vahvimmista ICHF:n alueista. Vuonna 1999 mestari Ari Laine kutsui Pellegrinin vierailemaan Suomeen ja pitämään seminaarin ja siitä lähtien hän on tullut Suomeen joka vuosi.